Intensivkurs körkort

Att ta körkort kan ta lång tid. Speciellt om man inte är fokuserad utan bara tar en körlektion då och då och slarvar med att övningsköra privat. Vill man ta körkort snabbt så är en intensivkurs ett perfekt upplägg. Med en intensivkurs kan man normalt ta körkort på en till två veckor även om det inte finns några garantier för att man får sitt körkort efter utbildningen. Mycket hänger på hur pass fokuserad man är på uppgiften. En intensivkurs fungerar bäst om man redan har övningskört ett tag och vill bli klar med sin körkortsutbildning så snabbt som möjligt. Det är dock inte omöjligt att ta körkort på två veckor även om man helt saknar erfarenhet av att köra bil sen tidigare.

Intensivkurs körkort

Billig intensivkurs

Priser på intensivkurser för körkort varierar stort mellan olika trafikskolor. Därför ska man självklart jämföra priser mellan olika körskolor. En intensivkurs kan innehålla olika delar vilket gör det lite besvärligare att jämföra priser mellan olika trafikskolor. För det första kan en intensivkurs innehålla olika många körlektion. Dessutom kan längden på varje körlektion variera. För att kunna jämföra körtiden som ingår i en intensivkurs så räknar man ut totaltiden som ingår, antalet körlektion multiplicerat med antalet minuter per lektion.

En intensivkurs med 10 st körlektion på 60 minuter var blir totalt 600 minuter av övningskörning. En annan intensivkurs för körkort med 15 körlektion på 40 minuter var blir också det 600 minuter av övningskörning. Andra saker som kan skilja mellan olika intensivkurser är om det ingår teorilektioner eller ej. Behöver du hjälp med körkortsteorin för att klara av att ta körkort så ska du självklart ta en intensivkurs där teorilektioner ingår. Men klarar du av att läsa in körkortsteorin på egen hand så kan du spara pengar på att ta en intensivutbildning för körkort utan teorilektioner. Sen finns det intensivkurser med eller utan riskutbildning och lån av bil vid uppkörningen kan även ingå samt tillgång till dator med programvara för att träna körkortsteorin på. Alla dessa olika delar som kan skilja sig åt mellan olika intensivkurser gör det svårt att jämföra priser mellan olika trafikskolor och till och med inom samma trafikskola då de ofta har flera olika upplägg för intensivkurser att välja mellan. Därför är det viktigt att du tänker igenom innan vad du behöver att det ingår i din intensivkurs för körkort så att du inte betalar för onödiga moment.

Intensivkurs körkort Stockholm

Vill man ta körkort i Stockholm så finns det ett stort utbud av trafikskolor som erbjuder intensivkurs körkort i Stockholm för den som vill ta körkort snabbt där. Vill man ta körkort i en lugnare miljö så finns det intensivkurser för körkort med boende inkluderat. Då åker man iväg och bor i anknytning till trafikskolan under intensivkursen som normalt pågår i en till två veckor. Dessa trafikskolor ligger ofta i en mindre ort och erbjuder därför en lugn miljö att övningsköra i. Detta är uppskattat av många elever från större städer där trafiken är intensivare och svårare att övningsköra i. Ofta kan man även göra uppkörningen och teoriprovet i samband med intensivkursen så att man slipper köra upp i storstan.

Jag hoppas du har fått nytta av denna information kring intensivkurser och lycka till med ditt körkort.