Bildäck – Passar en typ för alla fordon och alla körstilar?

Det är däcken som håller ditt fordon på vägen och motorvägen. Olika däck kan användas för olika ändamål och under olika årstider. Behöver bilägare flera typer av däck eller räcker det med en typ året runt?

Beroende på dina körstil och omständigheter kan det mycket väl vara så att du behöver olika däck vid olika tillfällen och under olika förhållanden. Hur du kör och var du kör är två faktorer som bilförare i allmänhet bör överväga för att kunna bestämma vilken typ av däck som de specifikt behöver för deras fordon. Körförhållanden, terräng och väderförhållanden under alla säsonger är viktiga aspekter.

De flesta nya personbilar är utrustade med “Allrounddäck” eller “Året-runt-däck”. Allmänt kan allrounddäck anses vara en kompromiss, de fungerar ganska bra på torrt underlag, våta vägar och även på vägar med lite snö eller is. Långt innan dessa typer av däck för alla förhållanden blev tillgängliga i däckhandeln, användes mestadels “sommardäck” och i norra och kyligare klimat användes däck som betecknades som “vinterdäck” under den kalla och snöiga vintertiden. Även med de nyare året-runt-däcken återupptäcker många bilister styrkontrollen och säkerhetsfördelarna med särskilda däck för den kallaste årstiden.

Sommardäck kallas nu ofta specifikt för “Sommar-prestations-däck”. De ger den bästa dragkraften på varmt och torrt underlag och många presterar även väldigt bra på motorvägar och småvägar i regn. Om du emellertid kör med samma däck på is, kommer du inte göra annat än att spinna runt utan att komma någonstans. Du hittar prestationsdäck på sportbilar, men dessa däck kostar i allmänhet mer och slits ut tidigare på grund av den klibbigare gummiblandningen som används vid tillverkningen och på det sätt som dessa snabba sportbilar används och körs.

De flesta bilförare använder sina allrounddäck även på sommaren. Trots att de inte ger den optimala dragkraften på torra farleder. De är bra, plus att de kan hantera slask och till och med lite snö och is.  Man kan säga att det verkligen är ett däck för alla ändamål, fungerar bra för de flesta förhållanden, men inte perfekt för något av dem.

Så vad bör en förare välja i slutändan när det gäller däck? Först och främst bör de vara medvetna om att även om deras nya eller begagnade fordon har allrounddäck på, så finns det andra alternativ också. Beslutet kan grundas på däckens dragkraft och styrkontroll. Det kan också tas med hänsyn till säkerhetsaspekterna under olika väderförhållanden och vägtyper. Det kan till och med vara så att fordonet används för ett särskilt ändamål – som för lastbilar och terrängbilar och andra tillfällen då ”en storlek passar alla” – däcktypen inte uppfyller de behov som finns.

Hur som helst så finns det en sak som gäller för alla däck, och det är underhåll. Kom ihåg att alltid regelbundet kontrollera däckens lufttryck och skick, även på reservdäcket!